top of page
MC Website-82.jpg

MC Lees Mee

Team MC

Benieuwd waar wij enthousiast van worden? Lees mee met MC en klik op onderstaande artikelen om ze volledig te kunnen lezen.

pexels-yaroslav-shuraev-7645610.jpg

Hoe hun sociale netwerk risicojongeren kan helpen

Alleen Rotterdam telt al meer dan zevenduizend risicojongeren tussen de twaalf en zeventwintig jaar. Zij ervaren een opeenstapeling van problemen op het gebied van school, werk, gezondheid en veiligheid. Een divers en in alle opzichten ondersteunend netwerk kan zo’n accumulatie helpen voorkomen. Maar precies daar ontbreekt het deze grootstedelijke jongeren aan.

Sociale vraagstukken

stuk2.webp

Plaswijckpark wil meedenken om leven jonge brandstichters  weer op de rit te krijgen

Ze staken het theatergebouw in brand en kregen jeugddetentie, maar Plaswijckpark in Rotterdam is niet rancuneus. Het bestuur wil zelfs meedenken over een manier om het leven van de twee jonge brandstichters weer op de rit te krijgen. Dat zegt bestuurslid Ans Westplate.

AD.nl

In de jeugdzorg verdwijnt buitenproportioneel veel geld naar bijzaken

Steeds meer jonge mensen verdwalen in een wereld die te complex geworden is voor hersenen die nog onvoldoende zijn uitgerijpt. Onze samenleving vraagt meer van het brein van jongeren dan gezond is.

Bram Bakker (Joop.nl)

kpo.jpeg

Het belang van data, cijfertjes en kpi’s voor het sociaal domein

We weten dat sociaal werk meerwaarde biedt voor de maatschappij. Maar hoe lever je daar het bewijs voor, bijvoorbeeld aan gemeenten? Dat blijkt vaak nog lastig. Kpi’s (kritieke prestatie-indicatoren) kunnen uitkomst bieden. 

Zorg + Welzijn

"Deze artikelen worden samengesteld door het team Jongerenwerk van Stichting Compass Uden, met als vaste locatie Jongerencentrum MC in Uden. Het doel van deze pagina is om geïnteresseerden te inspireren en te prikkelen. We hopen dat de inhoud een gesprek waard is! De inhoud van deze pagina is niet representatief, noch vertegenwoordigt deze eenduidig het professionele standpunt van het team. Wat hier te lezen is, betreft een greep uit (nieuws)items, lokaal, regionaal en landelijk, aangaande jeugd, jongeren (en alles wat hen bezig houdt), jongerenwerk, talentontwikkeling. De relevantie is betwistbaar. Ook een bijdrage aanleveren, of reageren? Mail naar: info@compass-uden.nl"

Wat wij eerder hebben gelezen:

bottom of page